Friday, September 26, 2008

Front mot fräscht

sensommaren och hösten har ineburit flera angrepp på konceptet "fräsch sallad", både från vårt och mer matsnobbigt håll. Min käre respektives storebror gjorde i somras ett omedvetet inlägg i debatten genom att komponera en allt annat än fräsch sallad till en bakislunch i augusti. Den var inte ens "mustig" (ett annat uttryck som matmännsikor ofta kastar ur sig...) För ett vidarebefodra det omedvetna debattinlägget till offentligheten publicerar jag härmed receptet. Det verkar kanske lite i överkant på alla håll, men det är en klockren vinnare i dessa tider när allt ska vara så jävla genomtänkt. Jävligt gott fast man inte tror det liksom....

Nillas Engelskfrukostsallad med allt.

(Fyra hungriga personer och en mindre hungrig)

  • Ett halvt (stort) isbergssalladshuvud, plus en näve ruccola
  • Fyra tomater
  • ca. tio centimeter slanggurka
  • en liten burk kidneybönor
  • en liten burk konserverad majs
  • Fyra ägg
  • Två paket bacon
  • 1-1,5 dl gräddfil
  • 1 msk mörk soja
  • 1 msk chilisås (tror jag)
  • salt, peppar

smör och bröd till servering

Strimla salladen grovt och lägg den i en stor skål. Tärna tomaterna i tvåcentimetersdimension. Tärna gurkan. Öppna burkarna med majs och bönor. Skölj i durkslag till det inte skummar. Blanda alla grönsakerna och bönorna. Blanda soja, chilisås och gräddfil, separat. Salta och peppra.
Dela baconskivorna på mitten och stek dem i fettfri panna tills de har passande konsistens. Stek äggen. Blanda allt med grönsakerna. Det är bra om man delar äggen lite i skålen så att gulan rinner ut lite. Räd icke den stora mängden klet och flott. Ät med bröd. Mumma.....

No comments: