Ungefär minestronesoppa.
Räcker jättelänge eller till ganska många.
en eller två vitlöksklyftor
Två morötter
två palsternackor
tio centimeter purjolök
två burkar hela, skalade tomater i juice
en burk blandade bönor
två matskedar grönsaksbuljong
lite chilipeppar
ett drygt hekto gröna ärter
1 dl risoni eller lagom mängd av annan "liten" pasta
olja till stekning
persilja
Finhacka purjolöken och vitlöken. Skala+grovriv morötterna och palsternackorna. Mjukfräs alltihop försiktigt i olja tillsammans med lite chilipeppar. Slå på tomaterna, buljongen och c.a 4 dl vatten. Låt puttra ihop en tio minuter eller så. Mosa till tomaterna litegrann med sleven så att de bli i lagom bitar. Skölj bönorna noga och lägg i dem samtidigt som ärterna och pastan. När pastan är klar är soppan klar. Strö på lite hackad persilja innan den intages.
No comments:
Post a Comment