Monday, November 3, 2008

Sally gör en Cajsa Warg

En av alla de matvaror som har ett ohyggligt högt pris jämfört med råvarupriset är höstens, på påläggsfronten, akilleshäl: Jordnötssmör.

Det är kamraten till hallonsylt på mina all american-roastade toastar som flög genom luften i min kokvrå tills den adopterade brödrosten en gång började brinna för att ett fåtal rostningar lägga av för gott. Men att en burk Skippy går loss på närmare trettio riksdaler och en påse jordnötter från Eldorado knappt hälftena av det priset väcker den smålänning som sover inom vem som helst, särskilt om samma person fick värsta mixerstavsetet i födelsedagspresent och ännu inte tröttnat på att testa vad som är framgångsrikt att mixa och ej..

Sagt och gjort:

Mixa en halv påse Eldoradojordnötter (obs den skalade varianten!) med en rejäl klick smör, när mixern inte vill längre spär man med typ en matsked rapsolja och mixar tills man får en smet som mest liknar.. jag vet inte.. en mage på hastigt besök i sydostasiens under restaurangvärld. Ta en slickepott och för över geggan till en burk, ställ i kylen att stelna.

No comments: