Wednesday, October 14, 2009

Medeltiden hade sina poänger

Nu är jag ingen lajvare.
Men kål är så jävla gott.

Idag gjorde jag typ som Jens Linder och kokade ett halv savoykålshuvud (finstrimlat) i lite lite vatten, steke bacon och lade uppepå. Blandade majonäääs, stött kummin, dijonsenap, salt, peppar och en skvätt citron. Sen lade jag kål- och baconkoket på en tallrik och klickade på lite majonäsgrejs.

Man kan äta sitt rågsurdegsbröd från helgens bak till.

6 comments:

Vaeron Flux said...

Hahah! Mina bröder har lajvat, sprungit omkring i hemmasydda gröna tunikor och mumlat på alviska. Jag kanske borde tipsa om det här? :) Hittade din blogg igår, den är awesomeness. Väntar dessutom spänt på CGs nästa besök.

Ytterst vänliga hälsningar!

Vaeron Flux said...

... fast eftersom ni faktiskt är två borde jag säga "Er" blogg. Vilket förvisso kan tolkas som en mer angenäm variant av "Din". Men nu förstår ni vad jag menar. Jag biter naglarna av mig i väntan på CG.

Gro said...

Chict! Så bra kan man ha det om man har en fungerande spis...

Sally said...

fluxet >>> johanna är bäst på att säga dräpande saker om lajvare. och kul att du gillar bloggen :D

gro>>> det verkar trist med råa surprispannkakor...

carina said...

gud vad ni har mycket fans. men iallafall tycker jag att vadan denna rågsurdegsbröd från helgens bak helt plötsligt?? trodde ni var emot käcka fräscha mustiga grejer som ingen orkar göra. eller?

Sally said...

alltså det är ju ingen som pallar baka om man gör hundra andra saker samtidigt, men en lördag med typ 6 timmar utan aktivitet är det asnajs att baka bröd. dessutom är det spännande med surdeg!