Tuesday, June 12, 2007

Modeblogg från kalfjället (I wish)

Att vandra i fjällen kräver verkligen sin man och kvinna på många sätt utom rent modemässigt. På få platser är det så okej att visa vaderna i åtsmitande, noppiga långkalsonger som på högfjället. Det är få gånger man kommer undan med neonbatik med tydliga trance-flörtar eller butchflannel-skjorta minst 2 storlekar för stor så enkelt som ovanför polcirkeln.

Här är det bannlyst att kallas sin ryggsäck för it-väska, det smäckraste man sätter på sina fötter är teva-sandalerna (eller fulteva-sandalerna från everest). De tre hetaste produkterna i necessären aka hygienpåsen är knappast rouge, mascara och läppglans. De stavas snarare försvarets, MyggA och solstift spf 25.

I fjällbäcken behöver man inte bekymra sig för om det är bikini eller baddräktsmode i år för gladast är man alltid naken. Glöm hårda lackytor i kontrast till mjuk sammet, i fjällvärlden är det Gore Tex och fleece som står högst i kurs. Glöm hollywoodlockar och BUS, i den riktiga världen är de glada hårdagarna få (men väldigt glada) och solbrännan spricker på näsan.

Man sover aldrig så gott som när man slocknar på liggunderlaget utanför tältet på sunkdagarna och vaknar i en pöl av dregel. Man är aldrig så nöjd som när man hittar bajsstenen med den perfekta utsikten. Och jag längtar ihjäl mig.

No comments: