Broccolisoppa
2 tsk kumminfrön
1/2 tsk chilipeppar, gärna rökig
rivet skal från en citron
en litet fänkålshuvud, finhackat
en gul lök, finhackad
ett par matskedar neutral olja
1-2 msk buljongpulver, eller en tärning
ungefär en liter vatten, eller så mycket som precis täcker broccolin i vald kastrull
ungefär 600 g broccolibuketter
en skvätt grädde och en skvätt pressad citron
salt och peppar
Krossa kumminfröna lite lätt i en mortel. Fräs frön, chilipeppar, citronskal, lök och fänkål mycket försiktigt i oljan tills det blir genomskinligt och mjukt (detta sker i soppgrytan). Häll i broccolin, slå på vatten och tillsätt buljongen. Låt koka upp under lock och puttra tills broccolin blivit mjuk. Mixa slätt. Runda ihop med grädde och en skvätt citron. Smaka av. Salta och peppra.
No comments:
Post a Comment