Saturday, July 10, 2010

Vad är grejen med att kvinnor skulle hata varandra?

Visst får man lite matthets-andnöd av Clara Lidströms präktiga livsstil ibland. Men när det krävs, då är UnderbaraClara precis så underbar som hon behöver. I det här inlägget
skriver Clara om kvotering och om myten om att kvinnor vill vara ensamma på toppen som kommentar till ett inlägg på temat av Blondinbella. En annan häftig kvinna, som också diskuterar kön och kvotering med med ett annat perspektiv, nämligen inifrån börsbolag och styrelsesvängen, är Anna Carrfors Bråkenhielm som höll ett mycket intressant sommarprat häromdagen.

Det vanligaste argumentet mot kvotering är hur det skulle kännas att vara den inkvoterade. Att inte ha blivit antagen på sina meriter utan för att man är penislös eller kommer från en annan kultur eller vilken aspekt man skulle vilja kvotera in. Men faktum är att man anställer folk som liknar en själv. Ingen undrar hur det känns för alla de gubbar som redan är inkvoterade. Om de ligger vakna på kvällarna och funderar på om de verkligen fick jobbet för att de var bäst. Eller om det bara för att de precis om chefen råkade vara gubbar.

No comments: